Portable

_(Yine [Ufuk Dalkılıç](Vivaldi'yi Portable Olarak Kurun)'tan güzel rehber niteliğinde güzel bir yazı yayınlamak istiyoruz. Keyifli okumalar...)__

Vivaldi Browser, tarayıcı savaşlarına yeni katılan bir tarayıcı. Eski Opera’ nın CEO’ su ve ekibi tarafından geliştiriliyor. Bir nevi Opera’ nın kaldığı yerden devam ediyorlar da diyebiliriz. Ortaya çıkmasından bugüne kadar -ki bu kısa bir süre- içerisine pek çok özellik eklenerek iyi bir seviyeye getirilen tarayıcı sade görünümü, hızı, işinize yarayabilecek dahili pek çok özelliği ile denenmesi gereken tarayıcılardan biri haline geldi.

Her hafta, gelen geri bildirimler sayesinde sürekli geliştirilen tarayıcının iki indirme seçeneği mevcut: Birincisi teknik ön izleme sürümü diğeri ise her hafta yayınlanan derlemeler. Eğer benim gibi sürekli yenilikler, yeni özellikleri test etmek istiyorsanız haftalık derlemeleri seçmeniz isabet olur.

Linux, Windows ve MAC OS X işletim sistemlerinde rahatlıkla çalışan tarayıcının ayrı olarak sunulan portable sürümü maalesef bulunmuyor fakat bu durum Vivaldi’ yi portable olarak kullanamayız anlamına gelmiyor. Eğer Vivaldi’ nin kararlı sürümü çıkana kadar yenilikleri sisteminizde yer işgal etmeden denemek isterseniz aşağıdaki adımları izleyerek Vivaldi’ yi portable yani taşınabilir olarak sisteminize kurabilirsiniz. Buyrun başlayalım:

  • İlk adımda Vivaldi Teknik Ön İzleme sürümünü veya en son yayınlanan Haftalık Derlemeyi yazının sonunda verdiğim bağlantılardan, size uygun olanını bilgisayarınıza indirin.

  • Kurulum dosyasını indirdikten sonra dosyaya tıklayarak kurulumu başlatın. Kurulumu başlattığınızda aşağıdaki ekran görüntüsündeki gibi bir pencereyle karşılaşacaksınız. Bu pencerede ”Advanced” düğmesine tıklayarak gelişmiş kurulum seçeneklerini açın.

Portable Kurulum

  • Gelişmiş kurulum seçeneklerinde ise aşağıdaki gibi bir pencere göreceksiniz. Burada ”Installation Type” aşağı açılır menüsünden ”Install Standalone” seçeneğini seçin. Ve hemen ardından ”Destination Folder” seçeneğinin altındaki ”Browse” düğmesine tıklayarak açılacak olan pencerede Vivaldi’ nin kurulmasını istediğiniz klasörü belirleyin. Önceden Vivaldi için herhangi bir yere yeni bir klasör oluşturursanız daha iyi olur. Ben öyle yaptım.

Kurulum şekli

  • Tüm bu işlemleri hallettikten sonra ise ”Accept and Install” düğmesine tıklayarak kurulumu tamamlıyoruz. Hepsi bu kadar. Vivaldi belirlediğiniz klasöre kurulmuştur. Bundan sonra Vivaldi’ yi çalıştırmak için ilgili klasöre gidip başlatabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Vivaldi Teknik Ön İzleme 3 İndir
Vivaldi Haftalık Derleme

Kaynak