WhatsAppı

Bildiğiniz gibi günümüzün en önemli mesajlaşma araçlarından birisi WhatsApp. Hem mobil hem de masaüstü platformlarda çalışacak şekilde dizayn edilmiş durumda fakat uyguladığı tarayıcı engellemesi nedeniyle şu an Vivaldi ile web üzerinden erişilebilir durumda değil.

Bunun nedeni belki Vivaldi'nin halen stabil bir tarayıcı olmaması ama bu konuda Vivaldi taraflı açılmış hata kaydı var ve konu takip ediliyor. Bu destek gelene kadar nasıl erişim sağlayabileceğiniz ile ilgili ufak bir ipucu paylaşalım istedik.

Yapacağımız şey tarayıcının kullanıcı aracısı bilgilerini farklı bir tarayıcıymış gibi göstererek siteye erişimi açmak olacak. Bunun için popüler bir eklenti olan User-Agent Switcher eklentisini kullanacağız.

Eklentiyi indirmek için bu bağlantıyı tıklayarak açılan sayfadaki "Chrome'a Ekle" düğmesine tıklayıp, açılan ufak pencereyi onaylayıp kurulumu tamamlayın.

Not: Vivaldi henüz resmi olarak eklenti desteği sunmasa da, Chrome mağazasındaki birçok eklenti ile çalışır durumda.

Eklentinin kurulup kurulmadığını vivaldi://extensions sayfasından görebilirsiniz.

Eklenti Sayfası

Daha sonra herhangi bir sayfada Sağ Klik => User-Agent Swither bağlantısı ile istediğiniz kullanıcı aracısını seçip kullanabilirsiniz. Fakat şu an eklenti altındaki aracıların hiçbiri WhatsApp ile uyumlu olmadığından bunu manuel olarak yapacağız. Bunun için Sağ Klik => User-Agent Swither=> Options bağlantısından eklenti ayar sayfasına giderek yeni bir girdi oluşturacağız.

Yeni String

Ayarlar sayfasına geldiğinizde ister yeni bir grup oluşturup isterseniz varolan bir grup içerisine "New User Agent" düğmesine basarak yeni girdiyi ekleyebilirsiniz.

Biz Safari 7'nin kullanıcı aracısını kullandık. Siz de bunu kullanabilir veya bu listeden güncel farklı bir tarayıcı seçerek kullanabilirsiniz,.

Safari 7.0.3

Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10_9_3) AppleWebKit/537.75.14 (KHTML, like Gecko) Version/7.0.3 Safari/7046A194A

Sorun çözülülnceye kadar bu şekilde idare edeceğiz artık :)