Vivaldi ekibi yeni yıl öncesi hızla çalışmaya devam ediyor ve yeni yıl öncesi yeni bir kararlı sürümle karşımızda olacak gibi görünüyor. Yeni versiyonla bir takım yenilikler de bizleri bekliyor elbette. Kararlı sürüm öncesi şöyle kısa kısa bahsedelim istedik.

Sekme gruplarını adlandırma

grup adı

Bu yeni özellik ile herhangi bir sekme grubuna istediğiniz bir ismi verebilirsiniz. Örneğin farklı haber sitelerini açtınız ve bir grup yaptınız. Bunun ismini "Haber" olarak değiştirip kaydedebilirsiniz. Bu özelliği kullanmak için "Ayarlar => Sekmeler => Sekme gruplama => Sekme gruplarını adlandırma izin ver" ayarını aktifleştirmeniz gerekmektedir.

Sonrasında herhangi bir sekme grubunun adını değiştirmek için sekme üzerinde sağ klik tuşuna basarak açılan menüden "Sekme grubunu yeniden adlandır" seçeneğine tıklamanız gerekli. İstediğiniz ismi girdikten sonra grup içerisindeki hangi sekmeye geçerseniz geçin sadece yeni verdiğiniz isim görünecektir.

Sayfa başlıkları için sekme bildirimleri

bildirimler

Artık birçok web sayfası , sosyal medya ve mesajlaşma siteleri, içerik bildirimlerini sayfa başlığında göstermek. Fakat sabitlenen ya da sekme sayısı çok olan bir pencerede bu bildirimleri görmek oldukça zor olmaktadır. Vivaldi'nin bu yeni özelliği ile artık sayfa bildirimlerini sekme üzerinde kolayca görebileceksiniz. İster sabitlenmiş isterse de normal bir sekme de olsun bu değişmeyecek. Tabii sabitlenmiş bir sekmede çok daha uyumlu bir şekilde çalışmakta bu.

Bu özellik varsayılan olarak aktif bir şekilde gelmekte ve eğer kapatmak isterseniz şu ayarı kapatabilirsiniz. "Ayarlar => Sekmeler => Sekme görünümü => Sayfa başlığı bildirimlerini algıla"

Bunların yanı sıra bir takım ciddi hatalar giderildi ve ciddi geliştirmeler yapıldı. Umuyoruz ki 1.6 sürüm sizlerin de beğeneceği bir sürüm olacak.

İndirme Adresleri (1.5.689.32)

Sürüm Değişiklikleri

Not: Bu sürümle ilgili tüm olumlu/olumsuz görüşlerinizi buradan yahut Vivaldi Türkçe Forumları üzerinden bizlere iletebilirsiniz.