vivaldi 1.5

Vivaldi sizleri ışıkları kontrol edebilen dünyanın ilk tarayıcısı ile tanıştırıyor. Ve ayrıca pencereler arasında sekmeleri ve sekme gruplarını sürükleme, okuyucu modu düğmesi, delta güncellemeleri ve daha da geliştirilmiş bir not alma aracı gibi yeniliklerle de içeriyor.

Oslo, 22 Kasım 2016

Vivaldi bugün kullanıcı merkezli web tarayıcı yaratma hedefine bir adım daha yaklaşarak 1.5 kararlı sürümünü yayınlıyor. Vivaldi size benzersiz bir web deneyimi sunmak adına -ki bu dünyada bir ilk olacak- gezinim yaparken aynı zamanda ışıkları (renkleri) kontrol edebilme imkanı sunuyor. Bunun yanı sıra bu sürümde bir önceki karalı sürüme (1.4) göre birçok geliştirme yapıldı. Örneğin; pencereler arasında sekme ve sekme gruplarını sürükleyebilme. Öne çıkan diğer bir özellik ise delte güncellemeleri, okuyucu modu düğmesi ve notlar içerisine otomatik olarak ekran görüntüsü eklenebilmesi.

Denemeye başlamak için Vivaldi 1.5'i İndirin

Vivaldi 1.5 Videoyu Türkçe altyazılı izlemek için Ayarlar/Altyazılar ayarını aktifleştirmelisiniz.

Vivaldi’nin Aydınlanması

Vivaldi serüvenli bir yolu arşınlıyor, tarayıcının ötesine geçip Philips'in Hue reklı lambasıyla bütünleşerek akıllı evlere giriyor. Hue'yu Tema Ayarlarından etkinleştirdikten sonra, başlantıyı onaylamak için Philips Hue Köprüsüne dokunun. Vivaldi'nin hangi lambayı kontrol edeceğini seçerek, tarayıcıyı webteki rengi çevrenizdeki renkle senkronize edeceksiniz.

phillips

Bu lamba hareketiyle Vivaldi, tarayıcı ve fiziksel mekan arasındaki kusursuz bütünleşmenin yeni olanaklarına kapı açıyor.

"Bu, bizim için sadece ilk adım ancak bir lamba üzerinden e-posta veya web bildirimlerinden haberdar olduğunuz bir dünya hayal edin." diye açıklıyor CEO Jon von Tetzchner. “Vivaldi tamamen kişiselleştirme ve esneklikle ilgili. Philips Hue gibi IoT (nesnelerin interneti) cihazlarıyla bütünleşmek Vivaldi'nin size ve sizin gündelik yaşamınıza uyum sağlamasını mümkün kılıyor."

1.5

Beklemeye değer

Vivaldi bir adım daha ileriye gitmeyi amaçlıyor. Bu yüzden, sekme sürükleme gibi kullanıcılarımız tarafından çokça istenen özelliği eklerken sekme gruplarını ve sekme seçimlerini sürükleme yeteneği gibi, pencereler arasında sekme taşımayı çok daha hızlı hale getiren özelliği de ekledik.

Bu ekleme ile Vivaldi'nin en güvenilir özelliği olan sekme gruplama, çok fazla açık sekmeniz olduğunda işleri kolaylaştırmaya destek oluyor. Sekme Gruplama, sekme "klasörleri" oluşturmanızı sağlıyor. Bir sekmeyi diğerinin üzerine bırakın ve işte bir tane sekme grubunuz oldu.

Okuyucu Modu daha erişilebilir

okuyucu modu

Performans iyileştirmelerinin yanısıra, okuma tercihlerinize göre içerik erişilebilirliği de ayrıca geliştirildi. Adres çubuğuna okuyucu modu düğmesi ekleyerek okuyucu görünümü ayarlarını bir adım ileriye taşıyoruz. Okuyucu modu, daha iyi bir okunabilirlik için dağınıklığı ortadan kaldırmanıza izin veriyor.

Yavaş bağlantılar? Endişelenmeyin

Vivaldi şu an, şimdilik Windows sürümleri için, tüm paketler yerine sürümden sürüme olan farklılıkların indirileceği delta güncellemelerini sunuyor. Daha hızlı aktarılan küçük indirmeleri sağlayan bu özellik yavaş bağlantıya sahip kullanıcılar için harika.

Notlarda otomatik ekran görüntüsü

notlar

Özelleştirmenin sayısız seçeneği Vivaldi'nin tamamen sizin ihtiyaç ve tercihleriniz için tasarlandığını gösteriyor, bu yüzden Vivaldi web sayfalarının yanında not almak gibi çok kullanışlığı özelliği daha da iyi hale getiriyor. Bir web sayfasında seçilmiş metinden not eklerseniz, not otomatik olarak bir ekran görüntüsü de ihtiva edecektir. Bu varsayılan olarak açıktır ve ayarlardan kapatılabilir.

"Tarayıcımızın akıllı olmasını, yeni deneyimler ve hizmetler oluşturmasını istiyoruz." diyor Jon von Tetzchner, CEO, Vivaldi Technologies. "Bir tarayıcının ötesini düşünmek ve gerçek dünyaya girmek sadece maceralı/riskli değildir, aynı zamanda yenilik ve deneyim ruhunu da cesaretlendirir. Gezinme deneyiminizi daha yaratıcı ve zevkli kılacak 'sıradışı/ezber bozan' fikirlere açığız. Kullanıcılarımızdan gelen fikirler ve bu fikirlerin kesintisiz olarak yerine getirilmesi onlarla olan ilişkilerimizi sağlamlaştırıyor."

Vivaldi 1.5'i İndirin

İyi eğlenceler diliyoruz.

Not: Bu sürümle ilgili tüm olumlu/olumsuz görüşlerinizi buradan ya da Vivaldi Türkçe Forumları üzerinden bizlere iletebilirsiniz.