Oldukça yoğun bir haftadan sonra Vivaldi ekibi ilk haftalık derlemeyi yayınladı nihayet. Teknik ön izleme sürümü sonrası oldukça fazla geri bildirim alan Vivaldi ekibi aynı hızla çalışmalarına devam etmekte. Bundan sonrası için ise her hafta yeni derleme yayınlanması planlanıyor.

Bu sürümler henüz kararlı sürüm olmadıklarından ötürü bir takım sorunlar içermesi şu aşamada doğal ve bu sebepten ötürü yapacağını yeni kurulumlarda bir önceki kurulum dosyalarınızın üzerine yazmadan önce yedek almanızı öneriyoruz.

Ayrıca hataların kolayca raporlanabilmesi amacıyla bir de hata raporlama aracı hazırlanmış durumda. Aşağıdaki site üzerinden -ingilizce olarak- hataları raporlayabilirsiniz.

Hata Raporlama Sihirbazı

Bildiğiniz üzere Vivaldi ekibi şu aşamada ufak bir ekip olmasından ötürü, raporlanan tüm hatalara geri gönüş sağlayamayabilir fakat ekiptekiler gerçekten çok zaman ayırarak tüm hataları çözmeye ve aynı zamnda geliştirmelere devam etmeye çalışmaktalar. Yakın gelecekte bunları sizler de göreceksiniz.

Şu an henüz otomatik güncelleme sistemi bulunmadığından kurulum dosyalarını manuel olarak indirip kurmak durumundasınız maalesef.

İndirme Adresleri:

Windows

Mac

Linux Deb

Linux RPM

Öne çıkanlar:

  • Bazı sistemelerde Vivaldi'nin yavaşlamasına sebep olan bir performans sorunu giderildi.
  • Adres alanında CTRL+ENTER yardımı ile URL tamamlama özelliği eklendi.
  • İleri-geri düğmelerine uzun basıldığında sekme geçmişi listesine erişim özelliği eklendi.(bu özellik biraz daha geliştirilecek)
  • Kapatılan pencerelerin yeniden açılabilme özelliği eklendi.
  • Ayarlar penceresinin tarayıcı oturumunu etkilemesi ile ilgili sorun giderildi.
  • Bazı formlar/iframeler üzerinde oluşan birtakım kısayol sorunları giderildi.
  • Linux üzerinde oluşan siyah ekran sorunu giderildi.

Bu sürüm ile ilgili yayınlana yazıya ve tüm değişiklik listesine buradan ulaşabilirsiniz.

Not: Bu sürümle ilgili tüm olumlu/olumsuz görüşlerinizi buradan yahut Vivaldi Türkçe Forumları üzerinden bizlere iletebilirisiniz.